Putere

Stau si scriu negru pe alb memorile pe un caiet vechi si cu hartia galbena. Mainile sangereaza de la atatea scris si imi amintesc la niste clipe pe care trebuie sa le uit si la care nu trebuie sa ma mai gandesc, sunt acele clipe prin care trece fiecare dintre noi, sunt clipe de tristete si suparare., sunt clipe scrie nu cu cerneala, sau carbunele creionului, ci cu sangele propriu, sangele pe care il vars in fiecare zi , sangele rosu ca focu, care are in inima si sufletul meu, focul pe care nu-l poate sa-l stinga nimeni, aceste foc este etern. O data a fost inghetat, dar cu timpul flacarea a devenit din ce in ce mai mare si mai puternica, puternica pentru clipele pe cae urmeaza sa fie, clipele pe care trebuie sa le trec, cu varsare de lacrimi si sange, acuma ma intreb cine este alaturi de mine in aceste clipe, cine imi este drag mie in aceste clipe, cine vrea sa stea langa un visator si un filozof care nu face nimic altceva decat se gandeste la persoanele de langa el si nu sine. Care prin saracia lui sufleteasca mai aprinde o flacare mica de speranta si curaj in restu inimilor care le are langa, dar langa el cine este?
Oare o fi o doamna imbracata in negru care il cheama la el si ii spune: "vino cu mine". Aceea femeie este moarte. Acolo sub doi metri sub pamant o sa-mi gasesc pace eternena in singurate si dispret. Acolo mergem toti dar in viata suntemi singur?
Oare mie tine imi este aproape la bine si la rau, oare de mine cine are grija, cine este aceea persoana?
Sunt atatea intrebari dar singurarate este un lucru rau, trebuie sa ne gandim bine cine ne este aproape si cine vrea sa profita de noi si noi cu cine vrem sa ramanem?

4 comentarii:

  1. Nu e o solutie acea "doamna in negru".

  2. Da!Singuratatea este cel mai rau lucru posibil.Si moartea nu este o solutie.Nu este decat o dovada de lasitate.
    Te pwp:*

  3. 29 decembrie spunea...

    moartea e parte din noi..

  4. Diana Zoe. spunea...

    Foarte frumos scrii!

Trimiteți un comentariu